Immobiliser and hazard switch linked?

User Tag List

+ Reply to Thread
Results 1 to 18 of 18

Thread: Immobiliser and hazard switch linked?

  1. #1

    Join Date
    10-12-2006
    Location
    Wembley
    Age
    25
    Posts
    2,037
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Immobiliser and hazard switch linked?

    As the title satates are the immobaliser and the hazard switch linked in any way?

    I say this as messing around with my hazard switch i managed to stop my car working :-(

    originally was just a blown fuse, so changed that and it worked. Then connected the switch up again (this time more carefully so no fuses get blown) and the car wouldnt work again....

    checked the fuses and they are all fine, checked the battery and it is fully charged, all my ICE works fine, but the engine wont turn over....sounds like my battery is dead, or the immmobaliser is stopping it from starting, but battery is fine and i cant understand what I'v done, if anyhting, to the immobaliser.

    any ideas??

  2. Remove Advertisements
    Corsa-C.co.uk
    Advertisements
     

  3. #2
    Premier Member ultimawhistler's Avatar
    Join Date
    02-04-2008
    Location
    Stevenage
    Posts
    20,007
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Not as far as i'm aware as I was driving mine without a hazard switch for a few days
    Creator of the Omega Bonnet Lifter mod - which failed
    Creator of the bin bag headlight tint mod

    Creator of the vectra cup holder mod !!
    Progress thread : http://www.corsa-c.co.uk/forum/showthread.php?263283
    If you can remove it from the car I can paint it.

  4. #3

    Join Date
    10-12-2006
    Location
    Wembley
    Age
    25
    Posts
    2,037
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by ultimawhistler View Post
    Not as far as i'm aware as I was driving mine without a hazard switch for a few days
    good point, iv been driving mine without a hazard switch for the last yr.

    but can messing around with the hazard switch wires effect the immobaliser in any way? e.g. fuses etc.

    are there any other fuses around the place apart from those in the fuse box?

  5. #4

    Join Date
    21-01-2006
    Posts
    1,828
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sounds like youve blown the main starter fuse (maxi size fuse) in the main fuse box. if it was an imob fault a light should flash on the dash

    Is anything else not working lights,indicators etc ???

  6. #5

    Join Date
    10-12-2006
    Location
    Wembley
    Age
    25
    Posts
    2,037
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    could be mate. Which one is the main starter fuse then? which colour? and if i was to get a new one what one do i want?

    I cant honestly remember whats working as far as lights/indicators are concerned as this happened a couple weeks ago and aint needed my car since.
    All the ICE works fine.....should it still work if it was the main starter fuse that had blown? I dont think there are any lights on the dash that are or the norm, sure i would have noticed this.

    i will check 2mo tho, but this fuse sounds about right atm so i may aswell give it a go.

    great help mate!

  7. #6
    Premier Member ultimawhistler's Avatar
    Join Date
    02-04-2008
    Location
    Stevenage
    Posts
    20,007
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Try F48 its a 30A fuse
    Creator of the Omega Bonnet Lifter mod - which failed
    Creator of the bin bag headlight tint mod

    Creator of the vectra cup holder mod !!
    Progress thread : http://www.corsa-c.co.uk/forum/showthread.php?263283
    If you can remove it from the car I can paint it.

  8. #7

    Join Date
    29-02-2008
    Location
    Derby
    Age
    24
    Posts
    1,993
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    best bet is to hard reset your car. disconnect the battery, leave it for bout half hour to let the systems completly discharge, reconnect and your immoniliser should be reset.

    N.B if still not working then your fuse has blown, this is just to eliminate the immobiliser!

  9. #8

    Join Date
    10-12-2006
    Location
    Wembley
    Age
    25
    Posts
    2,037
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by bhalay207 View Post
    best bet is to hard reset your car. disconnect the battery, leave it for bout half hour to let the systems completly discharge, reconnect and your immoniliser should be reset.

    N.B if still not working then your fuse has blown, this is just to eliminate the immobiliser!
    my battery has been disconnected for about 4 days now so hopefully thats long enought....i'l try again 2mo, after that halfords/maplin it is!!!

  10. #9

    Join Date
    10-12-2006
    Location
    Wembley
    Age
    25
    Posts
    2,037
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by ultimawhistler View Post
    Try F48 its a 30A fuse

    cheers man, take it this is the main starter fuse then, and i ask for a 30A maxi fuse?

  11. #10

    Join Date
    29-02-2008
    Location
    Derby
    Age
    24
    Posts
    1,993
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    system should empty now then. this is the best way to reset the immobiliser, but if it still doesn't turn over then it is a fuse blown

  12. #11

    Join Date
    21-01-2006
    Posts
    1,828
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iirc its the top fuse in the fuse box but check the others just in case

    Maxi fuse = Large blade type fuse 3-4cm wide

  13. #12

    Join Date
    10-12-2006
    Location
    Wembley
    Age
    25
    Posts
    2,037
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    what type of fuses are the big square, non-see through type in the fuse box? Could any of them have bolwn?

    cheers

  14. #13

    Join Date
    21-01-2006
    Posts
    1,828
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lol big square things are relays

    there is a starter relay iirc its the very top left one

  15. #14

    Join Date
    10-12-2006
    Location
    Wembley
    Age
    25
    Posts
    2,037
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by flash22 View Post
    lol big square things are relays

    there is a starter relay iirc its the very top left one
    can these relays blow aswell?? just thinking of possibilities if it aint the fuse

  16. #15

    Join Date
    10-12-2006
    Location
    Wembley
    Age
    25
    Posts
    2,037
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    after the battery being disconnected for around 3 days i tried it again, still dont start.

    Also checked all the big fuses and they were all fine as far as I can see. Checked all the fuses again, for the 3rd time, and again they all seem fine :-(

    What else could be wrong, I aint got a clue why it wont start, was really hoping it was the starter fuse!

    What about the relays in the fuse box? would any of them blow or get broken?

    Or any other ideas why the car might not start??

    cheers

  17. #16

    Join Date
    13-11-2007
    Location
    Wellingborough
    Age
    26
    Posts
    1,609
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I know that in the mk2 nova if you take the hazard switch out turn it round and put it back in, the ignition lights come on!!

    So maybe linked into the immobiliser!!

    http://i260.photobucket.com/albums/i...ingdiagram.jpg

    The immobiliser must be connected to the hazard switch because all your indicators flash when your alarm goes off!!

    And if you dont have an alarm then may still be linked!!
    My Corsa dont have an alarm but when i unlock the car all my indicators flash so must be linked to it somehow!!

  18. #17

    Join Date
    10-12-2006
    Location
    Wembley
    Age
    25
    Posts
    2,037
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by laxton View Post
    I know that in the mk2 nova if you take the hazard switch out turn it round and put it back in, the ignition lights come on!!

    So maybe linked into the immobiliser!!

    http://i260.photobucket.com/albums/i...ingdiagram.jpg

    The immobiliser must be connected to the hazard switch because all your indicators flash when your alarm goes off!!

    And if you dont have an alarm then may still be linked!!
    My Corsa dont have an alarm but when i unlock the car all my indicators flash so must be linked to it somehow!!
    This is what i was thinking....stil dont know how to fix this tho cos the car is in the exact same way as it was when it worked :-S

  19. #18

    Join Date
    01-11-2011
    Location
    Swindon
    Age
    26
    Posts
    96
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I'm having the same problem all fuses ok relays ok tried resetting Ecu still having problem.
    Have you managed to sort this at all?

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts