Front Suspension / Springs Clunking

User Tag List

+ Reply to Thread
Results 1 to 17 of 17

Thread: Front Suspension / Springs Clunking

  1. #1

    Join Date
    27-07-2011
    Age
    24
    Posts
    9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Front Suspension / Springs Clunking

    Recently driving my corsa I have gained a horrible clunking noise when going over rough ground and sometimes when I turn left this is coming from the drivers side suspension area? Any help with this will be muchly appreciated.

  2. Remove Advertisements
    Corsa-C.co.uk
    Advertisements
     

  3. #2

    Join Date
    15-11-2009
    Location
    Newport, South Wales
    Age
    24
    Posts
    27,337
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I've got a similar problem, mine makes a rattling sound

    Would like to know what it is.

  4. #3

    Join Date
    27-07-2011
    Age
    24
    Posts
    9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I have been told it could of been a snapped spring but checked mine and all fine also been told it could possibly be the top mount? Have you been advised anything?

  5. #4

    Join Date
    15-11-2009
    Location
    Newport, South Wales
    Age
    24
    Posts
    27,337
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haven't really looked mate.

  6. #5

    Join Date
    27-07-2011
    Age
    24
    Posts
    9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fair enough pal let's hope some one else had an idea what it could.

  7. #6
    2014 Q1 Feature Car Garna_'s Avatar
    Join Date
    19-05-2011
    Location
    Reading
    Age
    26
    Posts
    2,604
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    drop links

  8. #7

    Join Date
    27-07-2011
    Age
    24
    Posts
    9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    How would I check if it is them?

  9. #8
    Trader
    Trusted Seller
    Jacob1029's Avatar
    Join Date
    20-01-2011
    Location
    Newark
    Posts
    8,959
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Could be ARB bushes also

  10. #9

    Join Date
    27-07-2011
    Age
    24
    Posts
    9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Do you have any hints on how I would know which of the above it could be Jacob?

  11. #10

    Join Date
    11-01-2011
    Location
    Lancaster
    Age
    21
    Posts
    2,578
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pry on the ARB with a broom handle or a long pole, if you hear knocking then it'll be one of them, most likely drop links

  12. #11
    Trader
    Trusted Seller
    Jacob1029's Avatar
    Join Date
    20-01-2011
    Location
    Newark
    Posts
    8,959
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Theres also a tutorial on how to change them on here somewhere if it turns out to be them

  13. #12

    Join Date
    27-07-2011
    Age
    24
    Posts
    9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Just checked the ARB's on both sides and both look fine, not impressed was hoping it would be them as seemed an easy fix. Both springs are fine but it seems to have slightly dropped at the drivers side but not by much (maybe my eyes) but the noise is getting worse.

  14. #13

    Join Date
    14-06-2012
    Location
    Aberdeen
    Posts
    452
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Wishbones, I had the same problem not even 2 weeks ago, checked all links, springs, everything, turns out it was my wishboned where the rubber mount is, completely came away from the wishbone itself, worth checkin mate

  15. #14

    Join Date
    22-09-2011
    Location
    Musselburgh
    Age
    25
    Posts
    75
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by mat118 View Post
    I've got a similar problem, mine makes a rattling sound

    Would like to know what it is.
    bushes away probably

  16. #15

    Join Date
    03-09-2010
    Location
    horsham rh12
    Age
    23
    Posts
    2,590
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Bart93 View Post
    Wishbones, I had the same problem not even 2 weeks ago, checked all links, springs, everything, turns out it was my wishboned where the rubber mount is, completely came away from the wishbone itself, worth checkin mate
    this

  17. #16

    Join Date
    03-09-2010
    Location
    horsham rh12
    Age
    23
    Posts
    2,590
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    just check all bushes/balljoints on the front of the car

  18. #17

    Join Date
    14-06-2012
    Location
    Aberdeen
    Posts
    452
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts