Vauxhall Corsa-C Forum banner

Z18xe-z18xer? Jaka jest różnica?

31K views 13 replies 9 participants last post by  MorroN  
#1 ·
Łatwo zmienić z jednego na drugi??

#7 ·
You get the z18xer in the 04 onwards c's? I may be mistaken but can u change them over or is it diff wiring etc?? Any help would be good cheers ;
Czy dostajesz z18xer w c's od 04 roku wzwyż? Mogę się mylić, ale czy można je zmienić, czy to inne okablowanie itp.? Wszelka pomoc byłaby mile widziana, dzięki ;)

Mam 05 1.8 c, jestem prawie pewien, że to z18xe, nigdy nie słyszałem, żeby ludzie tutaj tuningowali z18xer, więc bardzo wątpię, żeby był w jakimkolwiek C, najlepszą osobą do rozmowy byłby warren G, myślę, wydaje się znać na rzeczy o konwersjach silników.. pytanie brzmi, dlaczego musisz wiedzieć z ciekawości, jeśli myślisz o tuningu, nie ma sensu zmieniać na z18xer dla 15 KM, po prostu podkręć standardowe z18xe lub załóż na niego turbo, jeszcze lepiej zrób konwersję z20let ?

#10 ·
No rozbiłem miskę olejową w moim samochodzie dzisiaj rano i myślę, że silnik pracował trochę dłużej niż powinien, więc mogę dostać inny silnik dość szybko, więc ma sens po prostu go wymienić, na wypadek gdyby kosztowało mnie to więcej, żeby go przebudować itp.
Za to, ile będzie kosztować miska olejowa i nowy olej i filtr oleju, naprawiłbym to i zobaczył, jak będzie, może być ok, nigdy nie wiadomo.