Vauxhall Corsa-C Forum banner

Corsa C CANBUS ?

32K views 33 replies 11 participants last post by  Dann  
#1 ·
Czy Corsa C ma CAN-BUS czy nie?

Powiedziałem, że Corsa D jest jedynym, który ma CAN-BUS, a nie C.

Dzięki

#8 · (Edited)
Od 8/2004 wszystkie Corsy C są magistralą CAN. Najłatwiej to sprawdzić po radiu, jeśli jest to radio 2-cyfrowe, np. cd30, to jest to magistrala CAN.

Jeśli chodzi o TID/MFD, Astra G nie jest magistralą CAN, wyświetlacz będzie działał, ale nieprawidłowo. Ponieważ Twój jest magistralą CAN, wyświetlacz jest zakodowany do OEM hu (tylko niektóre modele).

Nie ma realnej korzyści z montażu Astra G TID/MFD, chyba że jest to nawigacja, wyświetlacze gid i cid będą musiały zostać ponownie okablowane, aby działały w Corsie, co nie jest łatwe, ale wykonalne.

#10 ·
Od 8/2004 wszystkie corsa c są can bus. Najłatwiej to sprawdzić po radiu, jeśli jest to radio 2-cyfrowe, np. cd30, to jest can bus

Jeśli chodzi o tid/mfd, astra g nie jest can bus, wyświetlacz będzie działał, ale nieprawidłowo. Ponieważ twój jest can bus, wyświetlacz jest zakodowany do oem hu (tylko niektóre modele)

Nie ma realnej korzyści z montażu astra g tid/mfd, chyba że jest to nawigacja, wyświetlacze gid i cid będą musiały być ponownie okablowane, aby działały w corsa, co nie jest łatwe, ale wykonalne
Czytałem na VxOn, że jeśli masz 6 przycisków na kierownicy, to jest to pół CanBus, ale jeśli masz 4 przyciski i 2 kółka przewijania, to jest pełny...? Może to dotyczy tylko innych samochodów w gamie?

Czy słyszałeś to samo flash22?

Jeśli chodzi o komputer pokładowy - wczoraj dowiedziałem się, że jeśli masz HeadUnit z BC lub 'BoardControl', to 'możesz' aktywować oprogramowanie pokładowe, aby uzyskać zużycie paliwa, podróż, zasięg itp...

Wciąż dowiaduję się więcej i zabiorę mojego C, aby podłączyć go do Tech2, aby sprawdzić, czy to prawda.

Dam znać.

Jeśli chodzi o nawigację - http://www.corsa-c.co.uk/forum/showthread.php?t=158299 - była zainstalowana przez VX, kiedy kupiłem samochód, więc na pewno można to zrobić. Próbuję również dowiedzieć się więcej o złączach. Jeśli będę miał dużo wolnego czasu w tym tygodniu, zdemontuję deskę rozdzielczą i zrobię mnóstwo zdjęć ;)

Zobaczymy, ile pracy będę miał na początek...

#9 ·
Czy jest możliwe zainstalowanie ekranu MID Astra G w moim Corsa C (który prowadzi CAN-BUS)? Widziałem, że w późniejszych modelach można to zrobić, czy CAN-BUS stanowi przeszkodę w instalacji?

Pozwólcie, że polecę opcje instalacji komputera pokładowego w moim Corsa C?

PS: Przepraszam za mój angielski

PS2: I to jest tanie: P

#11 ·
Rozumiem, mój samochód ma na kierownicy 6 przycisków na kierownicy, nie 4, a radio k przynosi, CD30, BC ma przycisk.

Zgodnie z lekturą chcesz przełożyć z Tech2 radio, aby aktywować komputer pokładowy, jest to możliwe z wyświetlaczem pochodzenia (TID).

#17 · (Edited)
odpowiedziałem ci w twoim wątku 1800sriy

wolfox. spójrz w innym wątku 1800sriy, zobaczysz wyświetlacz, którego potrzebujesz. Po uzyskaniu właściwego wyświetlacza możesz aktywować BC za pomocą tech 2, spójrz tutaj. http://www.corsa-c.co.uk/forum/showthread.php?t=158299
Więc chodzi o mnie? Corsa to mój 2006, albo .. po liftingu, ma inne radio, CD 30 mp3.

CID jest bardzo uciążliwy, chciałbym zainstalować coś bardziej dyskretnego, jak MID Astry G lub podobnego, dzięki.

#18 ·
Wyświetlacz na zdjęciu w powyższym linku to wyświetlacz nawigacji satelitarnej i ma taki sam rozmiar jak standardowy tid/mfd. Jak już mówiłem, znajdź jeden z tych wyświetlaczy (potrzebujesz kodu identyfikacyjnego z wyświetlacza nawigacji satelitarnej), wymień go i włącz bc przez tech 2, gotowe.

#20 ·
to jest cd 30, mid jest używany w vectra b, a wczesne omega corsa c używają tid/mfd, a nawigacja satelitarna w corsa używa gid (są 2 typy standardowy i podwójnej wysokości) lub cid, co to jest wyświetlacz kolorów

bc nie działa z tid/mfd, ale działa z wyświetlaczem gid po aktywacji za pomocą tech 2

#21 ·
Przyjaciel powiedział mi, że poszedłem do Opla z moim oficjalnym numerem podwozia i zapytałem, być może sterowanie jest na CAN-BUS, ale reszta samochodu już nie.

Czy to może być prawda?

Czy ekran nawigacji (GID) mógłby służyć?

Uważał, że nie.

#25 ·
Hej WolFox,

To ekran GID, którego szukasz - mam zdjęcia zgodnie z obietnicą, ale dzisiaj jestem dość zajęty pracą - prześlę je w ciągu najbliższych kilku dni i będziesz mógł uzyskać numery seryjne i kody identyfikacyjne dla potrzebnej części.

Pozdrawiam

#27 ·
W górę

Teraz inny kontakt mówi mi, że wszystkie Corsa C są CAN-BUS i kolega również, z Corsą C z 2001 roku, może zainstalować płynnie, jak ja.

Czy to prawda?

P.S.: moja Corsa jest z 2006 roku.