Vauxhall Corsa-C Forum banner

Ustawienia tonów wysokich, średnich i niskich... WYRYWAM SOBIE WŁOSY Z GŁOWY!

27K views 14 replies 11 participants last post by  Neil H  
#1 ·
hiiiiiiiiiii...

Ok, dobra, właśnie zamontowałem nowy akumulator w moim Corsa mobeel i teraz mój radioodtwarzacz postanowił się zresetować, co oznacza, że jakiekolwiek ustawienia dźwięku, które miałem wcześniej, zniknęły. :banghead: Plus, szczerze mówiąc, jestem trochę blondynką i poprosiłem kogoś innego, żeby to dobrze ustawił i było naprawdę świetnie, ale w ogóle nie zwracałem na to uwagi i teraz jeżdżę z kiepsko brzmiącą muzyką :no::no::no:

WIĘC... zastanawiałem się tylko, jakie ustawienia tonów wysokich, średnich i basów mają inni ludzie, żebym mógł spróbować i być dumnym z tego, że brzmi dobrze po mojemu! Nie jestem pewien, czy moje ustawienia są ważne, ale mam głośniki drzwiowe fusion encounter, vibe slick 69 6x9s i podwójny 12-calowy subwoofer fusion :heelclick: Przepraszam, że tak dużo gadam... Dzięki wam wszystkim :bye:

#4 ·
Jakie głośniki masz gdzie? Jaki radioodtwarzacz? Jakiej muzyki słuchasz?

Jako podstawowe ustawienie zwykle (od -10 - 0 - +10) mam podbicie tonów wysokich do +3, basów do +2, i przesunięte na tył o 3 pozycje. To jest w BMW serii 1, ale ma tylko podstawowe stereo z głośnikami współosiowymi z przodu i 6-calowymi głośnikami niskotonowymi z tyłu, więc konfiguracja jest dość podobna do Corsy.

Uważam, że przesunięcie dźwięku do tyłu sprawia, że jest on nieco bardziej basowy, nie powodując jednocześnie zniekształceń w przednich głośnikach; co jest miłe.

#7 ·
Cóż, ustawiłem to tak, że brzmi dobrze, jedna piosenka, a potem, gdy coś innego się dzieje, brzmi to jak gówno :angry: Mam radioodtwarzacz JVC, który kosztował około 70 funtów i ma ustawienia od +6 do -6. Lubię też mocny bas, który wibruje wszystkim dookoła :heelclick:

#9 ·
Gdybym to był ja, celowałbym w okolice basu +1 lub +2, środek 0, tony wysokie +4 Użyj tych ustawień jako podstawy i dostrój je, aż będziesz zadowolony

teamSPB
Super, spróbuję rano... ale dzięki :doublethumbs: i dziękuję wszystkim, którzy udzielili rad, powinienem może zacząć zwracać uwagę ha

#15 ·
Po prostu baw się ustawieniami, aż znajdziesz coś, co dobrze brzmi, nie ma sensu pytać, jakich ustawień używają inni, chyba że mają ten sam h/u co ty.

Również mała rada podczas EQowania: najlepiej jest obcinać częstotliwości zamiast je wzmacniać, jeśli skończą ci się regulacje, możesz trochę wzmocnić, ale najlepiej nie zwiększać zbytnio poziomów, na wypadek gdyby zaczęło się obcinanie.